Installatie windmolens te Puurs

uit: Gazet van Antwerpen – online krant:

"14/02 Installatie windmolens Puurs voor volgende week gepland
De twee windmolens in Puurs, komen er waarschijnlijk al in de loop van volgende week. Tenminste, als het weer het toelaat. Dat meldt bouwheer Aspiravi, een bedrijf dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het ontwikkelen, investeren, realiseren en exploiteren van installaties van hernieuwbare en milieuvriendelijke energie.

In december 2005 nog gaf Vlaams minister van Openbare Werken, Energie en Leefmilieu Kris Peeters (CD&V) de eerste spadesteek voor de bouwwerken en op 21 februari 2006 zou de eerste windturbine moeten worden opgericht. Het wordt de honderdste windmolen in Vlaanderen. Samen met nummer 101 komen de molens langs de autosnelweg A12 Antwerpen-Brussel ter hoogte van de afrit Willebroek-Noord, net voor de Rupeltunnel De geraamde productie van de turbines zal ongeveer 7.200.000kWh per jaar zijn, het equivalent van het elektriciteitsverbruik van ongeveer 2.250 gezinnen uit de streek of een derde van de Puurse bevolking. De turbines zullen elk ongeveer 300 ton wegen, honderd meter hoog zijn en wieken hebben met een lengte van 40 meter. De gezamenlijke investeringskost bedraagt zo'n vijf miljoen euro.

Na de voorbereidende werken, zoals het uitgraven van de bouwputten, het heien van de funderingspalen en het gieten van de gigantische betonsokkels worden rond deze tijd ook de werken afgerond voor de ondergrondse elektriciteitskabels en de elektriciteitskabine om de geproduceerde groene stroom op het openbaar net te kunnen injecteren."

En dat de wind moge waaien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie, groene energie, hernieuwbare energiebronnen, windenergie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s