Doof alle lichten op 1 februari 2007 van 19u55 tot 20u

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u ! Zend ditbericht door naar zoveel mogelijk mensen ! DRINGEND : actie tegen de klimaatsverandering. Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering ! Laat ons alle lichten doven, zodat de (politieke) besluitvormers beseffen dat er iets mis is.

L’Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers: “gun de planeet 5 minuten rust” : iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55 tot 20.00u. Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen,maar wel om de aandacht van de burgers,de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op deenergieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen! Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten : dat duurt echt niet lang en het kost niets.

En het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen vanjuni 2007 duidelijk maken dat deklimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat. En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapportvan de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren; wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van ’s werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben,en dit enkele maanden vóór de verkiezingen ! Laat dit bericht zoveel mogelijk circuleren, stuur het zoveel mogelijkdoor,ook naar lokale politici; vermeld het in Newsletters, op je Internetsite….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie, voluntary simplicity. Bookmark de permalink .

3 reacties op Doof alle lichten op 1 februari 2007 van 19u55 tot 20u

 1. sara zegt:

  Ik zou graag even iets willen vragen ivm met het bericht over de “alle lichten uit” -actie.
  Momenteel zijn we (KUL, centrum voor democracy en citizenship) bezig met het onderzoeken van het internet als mobilisatie-instrument. Deze campagne is hier een heel mooi voorbeeld van. Ik zou dan ook graag trachten (in de mate van het mogelijke) het netwerk in kaart te brengen, te beginnen bij de verschillende blogs en fora. Daarom is het voor ons belangrijkt te weten wie dit bericht op de blog heeft geplaatst en vanwaar die persoon met deze actie (bericht) in contact is gekomen (via een andere blog, forum, krant, website milieuorganisatie, mailinglist van vriend, kennis,…). Je zou ons met deze informatie al een heel eind vooruit helpen.

  Alvast heel erg bedankt!

  Sara Vissers

  ps Is het mogelijk om mij via mijn e-mailadres te contacteren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s