Alfacam in het zonnetje: televisie op zonnepanelen

03/05/2007 | Bron: Belga

Binnen een drietal weken zal op de bedrijfsdaken van mediareus Alfacam, in Lint, de grootste zonne-energiecentrale in ons land operationeel zijn. De symbolische legging van het eerste zonnepaneel gebeurde donderdag in het bijzijn van onder meer premier Guy Verhofstadt (Open Vld).

Verhofstadt noemde Alfacam donderdag een bedrijf dat met haar ecologisch bewustzijn een voorbeeld moet zijn voor de vele andere Belgische bedrijven die nog argwanend tegenover milieuvriendelijke energieproductie staan. Met de steun van zowel de federale als de Vlaamse overheid worden op drie daken welgeteld 1.927 panelen geïnstalleerd, wat overeenkomt met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 70 gezinnen en de uitstoot van zowat 178 ton CO2 tegengaat.

Alfacam zal de stroom grotendeels zelf gebruiken voor haar tv-uitzendingen en mediaproducties. In het geval van overproductie koopt energieleverancier Nuon de overschot over.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie, groene energie, hernieuwbare energiebronnen, zonnepanelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Alfacam in het zonnetje: televisie op zonnepanelen

  1. Onze website wordt vermeld op jullie website maar het is een foute link. Kunnen jullie die opnieuw activeren: http://www.ode.be

    Alvast bedankt.

    Mvg,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s